SICOM

gender in journalism

gènere en el periodisme

género en el periodismo

renovar el llenguatge // feminitzar la comunicació // proposar nous paradigmes

exercir un periodisme que ens faci comprendre una nova realitat.

:

SICOMTV +

XIDPIC.CAT

Fent periodisme

sobre la cooperació al

desenvolupament

des de la visió de

gènere (català i castellà)

Continguts periodístics (escrits i audiovisuals) sobre la cooperació catalana al desenvolupament i la cooperació internacional des de la visió de gènere a través de l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (AD. XIDPIC.CAT- XIPVG www.laindependent.cat), als diversos webs, blocs i agencies de premsa amb les quals treballa i a través dels mitjans audiovisuals de l’associació Sicom, Solidaritat i Comunicació.

 

Difusió de la cooperació catalana i internacional més rellevant des de la visió de gènere, d’acord al primer pla de l’agenda internacional, fent el seguiment informatiu de l’aplicació de la CEDAW (el 2016 farà 35 anys de la seva promulgació) i de la Resolució 1325 (15 anys ha fet enguany), així com l’anàlisi de la visibilització de les dones i la cooperació al desenvolupament als mitjans catalans de més difusió (La Vanguàrdia, El Periódico, El Punt Avui, l’ARA, TV3 i 8TV) .

 

Aquesta es una iniciativa que es porta a terme gràcies a la col·laboració de L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

SICOMTV es el canal audiovisual de la ONG SICOM - Solidaritat i Comunicació - sicom.cat - con sede en Barcelona, Catalunya. Nos ocupamos de los derechos humanos y sociales, de las Crisis, del diálogo entre la economía solidaria y la ecológica, de las alternativas ecológicas y energéticas, de la necesaria nueva concepción del progreso, de los bienes comunes. - procomún -, de las ONG, la solidaridad y los derechos internacionales entre iguales.

idemTV es una organización sin ánimo de lucro, formada por personas provenientes de diferentes ámbitos laborales y profesionales que unen su experiencia y formación para dar forma audiovisual e informativa en las noticias y acontecimientos que se producen en el sector del movimiento LGTBIQ (lesbianas, gays, transexuales, bisexuales, intersexuales y queers).

idemTV pretende ser una herramienta que sea utilizada por todas aquellas personas que quieran difundir esta realidad, que quieran difundir su aportación al cambio ético de las relaciones humanas que establecemos entre los seres humanos superando la homofobia, lesbofobia y transfobia latente en nuestra sociedad.

Des de l'any 2005 un grup de dones periodistes i altres professionsals relacionades amb la comunicació treballen per un model de comunicació que promogui el pensar i difondre missatges no discriminatoris i que fomentin la igualtat. Compta amb un grup destacat de periodistes, comunicadores i associacions de dones, així com amb col·lectius que treballen pels drets humans.

 

L'AD.XIDPIC.CAT-XIPVG és un espai de trobada, d’intercanvi d’idees i de projectes que aspiren a fer visibles les preocupacions d’aquests col·lectius, els seus objectius, i projectes, a través de models d’informació i de comunicació no androcèntrics i, en conseqüència, més democràtics.

Copyright @ All Rights Reserved - perPetua produccions