COLLABORATORS

gender in journalism

gènere en el periodisme

género en el periodismo

renovar el llenguatge // feminitzar la comunicació // proposar nous paradigmes

exercir un periodisme que ens faci comprendre una nova realitat.

:

Diverses institucions de Catalunya participen en la 1a Trobada Internacional de Periodistes de Gènere que acull Barcelona

VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Per primera vegada Barcelona acollirà la VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG per les seves inicials en castellà) que es portarà a terme al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) els dies 15, 16 i 17 d’abril de 2016. En aquesta trobada hi participen més d'un centenar de periodistes de més de 20 països.

 

La RIPVG es reuneix cada dos anys en un indret diferent del món per relacionar-se presencialment, discutir i marcar els objectius de la Xarxa per els propers anys i per canviar, si s'escau, les comissions de gestió i administració interna de la Xarxa.

 

Les trobades serveixen per denunciar situacions de violació de DRETS HUMANS, especialment centrats en LES DONES, aportar els treballs fets en cada territori i denunciar la invisibilitat del treball femení; la feminització de la pobresa en el món; el dret a viure en PAU i sense violències, així com també els drets de les periodistes i la seva discriminació ens els mitjans de comunicació.

 

Dos dies abans es celebraran unes reunions de la Xarxa GAMAG-Europe i de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb Visió de Gènere, al CPC i a l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), que enllaçaran amb la Vi Trobada Internacional.

Institucions col·laboradores

Per un periodisme no sexista

Per reflexionar sobre el procés de construcció de notícies i els seus impactes en l'equitat // Per transmetre aquest desafiament a tota la comunitat periodística // Per la vocació // Per la igualtat

Copyright @ All Rights Reserved - perPetua produccions